top of page
IMG_4233_edited.jpg

Jászai Mari-díjat kapott Janza Kata!

A díjátadó után egy aréna előadásra sietett a művésznő, ahol álló tapssal ünnepelte a közönség! Végigkísértük tegnapi napját Janza Kata - friss Jászai Mari-díjas művésznőnek. A musical ikon 2024.03.14-én a legmagasabb magyar állami színművészeti elismerésben részesült, Jászai Mari-díjat kapott! 

👈

Videó Janza Kata díjazásáról

A Jászai Mari-díj a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa által 1953-ban alapított díj, a legmagasabb magyar állami színművészeti elismerés. Névadója Jászai Mari, a drámai színjátszás nagy művésze volt.

Janza Kata 1997-től a Budapesti Operettszínház társulatának állandó tagja. Nagy színházi szerepei közé sorolható az Elisabeth musical címszerepe, melyet a Budapesti Operettszínházban több, mint 20 évig játszott kimagasló sikerrel. További nagy szerepei közt említhető a Rómeó és Júlia (Capuletné), Rebecca (Mrs. Danvers), Lady Budapest (Lady Asthon), továbbá a Szentivánéji Álomban megformált (Titánia) karaktere.

Janza Kata a KaposMusical csapat kiemelt sztárja. Több, mint 15 éve töretlen sikerrel koncertezünk együtt országszerte. Kiemelt közös produkcióink az ABBA SHOW, a Csak Musical és a Sisi titkai. Új produkciónk a Mi vagyunk a musical, amit Peller Annával és Gubik Petrával láthat a közönség. 

IMG_4248.heic
IMG_4255.heic
IMG_4243.heic
IMG_4253.heic

Janza Kata Facebook oldalán posztolt az eseményről:

,,A tegnapi nap margójára! Ahogy ígértem, íme egy kis élménybeszámoló és amit alig vártam: köszönet nyílvánítás!Amikor nagy színészek az Oscar gálán hosszasan sorolják, kiknek köszönik az elismerést, mi nézők sokszor unjuk ezeket és várjuk az izgalmasabb részeket. Pedig azok akik a háttérben hűen és odaadóan segítik az embert: nos Ők érdemlik meg igazán a figyelmet!!!! A drága Szüleim és a Családom, akik feltétel nélkül szeretnek és támogatnak!!!Nagyfrici, Katimama, kis Frici, Jankus, Samuka A Barátaimnak örök hála!!!! Ők akkor is kitartanak amikor a színház átvariálja a magánéletünket

Köszönöm a Csapatomnak (JanzaKata Team)! Nélkületek nem sikerült volna!!!! Remélem együtt maradunk még 1000 évig!!!! Ti vagytok nekem a megújulás és a minőség! Köszönöm,hogy ennyire hisztek bennem!!!

Hálás vagyok minden szakmai orgánumnak akik az elmúlt 30 évben fogták a kezem és egyengették a sorsomat!!!! Az igazgatóimnak ,tanáraimnak ,rendezőimnek!!!! Az én életemben mindannyian benne vagytok és nem érdekel ,hogy egymással vagytok-e, de egy dolog biztos: nekem segítettetek!!!! Keró Tanár Úr, FőGyurkóm (Lőrinczy György), Makláry László!!!! És jelenlegi igazgatóm Kis B Attila!!!!Köszönöm!!! Külön köszönöm a színházi otthonomnak: a Budapesti Operettszínház egész csapatának!!! Ti is a családom vagytok!!! Büszke vagyok Rátok egytől-egyig!!!! A műszaknak is külön köszönöm: Nélkületek nem ragyoghatnánk!!!

Külön köszönöm a jelölést a Teátrum társaságnak!!!! Boldog vagyok,hogy hittetek bennem és méltónak találtatok erre a díjra

A vendég szereplésért örökre hálás leszek!!!!

Köszönöm az ország legrangosabb szabadtéri színházi fesztiváljának: a Szegedi Szabadtéri Játékoknak, hogy minden évben részese lehetek! Mindig egy mámor!!! Köszönöm, hogy mehetek!!!

A Veres 1 Színház!!!! Imádlak Titeket és Venyige Sándor Alex: sosem feledem a tegnapi köszöntést a színpadon több ezer ember előtt!!!!

A Játékszínben Bank Tamásnak és a Menopauza egész tündér csapatának!!!! Turay Ida Színház és Art-Színtér: rajongóitok lettem!!!!!

Csináltam a fesztivált a televízióban: kimondhatatlanul köszönöm Duna Televízió és MTV - Magyar Televízió (MTVA)

És akik fogták a kezem de már nincsenek velünk: Bergendy Pista, Kaszás Peti barátom, Felföldi Ancsikám, Sík Olgi néni, Fehér László karnagy. És most Ti jöttök drága közönség!!!! Értetek csináljuk!!! Nektek álmodunk!!!! Nincs rá szó mennyire hálás vagyok, hogy szerettek!!!!Maradok hozzátok hűséggel és szeretettel!!!!Mindenki Katikája"

Az ünnepelt musical sztár, Janza Kata a díjátadó után Kaposvárra sietett, ahol egy teltházas Aréna előadásban, álló tapssal ünnepelték!  A Szép nyári nap című előadást a Veres 1 Színház szervezésében láthatta a kaposvári közönség. A tapsrend után, a színház igazgatója Venyige Sándor köszöntötte a páratlan tehetségű színésznőt. 

👈

Videó a Szép nyári nap tapsrend utáni köszöntésről

IMG_7270.jpg
IMG_7268.jpg

Ha megnéznéd Janza Kata - friss Jászai Mari-díjas művészt a saját produkcióiban, keresd az aktuális eseményeket a MŰSOR menüpontban! 

bottom of page